Siirry pääsisältöön

Suonenvetoja #halonen

Suonenvetoja #halonen

Aloitin kirjoittelemaan blogia noin pari vuotta sitten kun laitoin korkin kiinni. Aiheesta riitti kirjoitettavaa joksikin aikaa, mutta pikkuhiljaa juomattomuudesta tuli "normi", eikä oikeaastaan mitään uutta sanottavaa enää ole. Blogin kirjoittelu on kuitenkin hauskaa puuhaa ja pohdinkin aihetta, mistä voisi aina sillon tällön kirjotella niitä näitä - jotain huuhtaata. Yhtäkkiä kesken päivän Jumbon liukuportaissa matkalla skeittikauppaan sain ajatuksen, mistä varmasti riittää kirjoitettavaa loppu elämäksi! Voit käydä vilkaisemassa aikaisempaa blogia osoitteessa http://blog.korkkikiinnijari.fi

Mitä on suonenvedot?

Suonenveto voi olla uusi harrastus, gadget, lelu härveli, virveli, auto tai muu kulkuväline, lomareissu, kämppä, työpaikka tai mikä tahansa hetken mielijohteesta saatu mestariajatus joka on välttämätöntä toteuttaa. Käytännössä siis ihan mitä tahansa. Me Haloset ollaan melko impulsiivisia yksilöitä ja jos halutaan jotain, halutaan se yleensä yhtäkkiä ja HETI. Tämä on peritty äidiltä, joten syy ei ole tietenkään meidän - Olemme uhreja! Saamme uusia ideoita ja innostuksia päivittäin kuin salama kirkkaalta taivaalta ja nämä ovat yleensä sellaisia, että kaikki muu ympäriltä unohtuu eikä muuhun pysty enää keskittymään ennen kuin uusi idea/asia on toteutettu ja kokeiltu. Yleensä meitä (Minä ja Siskoni Noora) katsotaan hieman kieroon koska säntäilemme sinne tänne näiden kuningasideoidemme perässä. Mikäli asiaa ei pysty toteuttamaan heti sen tuntee jopa fyysisesti. Vatsaa kiertää, rintaa puristaa ja mieltä ahdistaa. Suurin osa innostuksista kuihtuu kasaan välittömästi kun rahat on tuhlattu ja homma taputeltu - yleensä ennen kuin oikeastaan kerkiää edes alkaamaan. Näitä kutsutaan keskuudessamme suonenvedoiksi ja lähipiirimme on alkanut käyttää kyseisistä ohikiitävistä hetkistä myös käsitettä "hashtag halonen".

Ihmiset yleensä pudistelevat päitään ja pitävät meitä täysin idiootteina. Itse koemme tietysti olevamme hetken lapsia, joille tämä hetkessä eläminen tuo uusia hienoja kokemuksia sekä pienellä prosentilla mukaan saattaa jäädä pysyvämpiäkin harrastuksia. Miinuspuolena on se, että kaikki se mitä töissä ansaitaan, hassataan yleensä suonenvetoihin. Yleensä rahanmeno ei jää harmittamaan minua, mutta vaatii tiettyä kylmähermoisuutta vaimolta. Harvassa ovat ne vaimot, jotka tällaista jaksaisivat katsella. Joistakin suonenvedoista joutuu edelleen hieman neuvottelemaan, mutta yleensä saan vain katseen, jonka perusteella tulee päätellä onko vaimo vihainen, pettynyt vai innoissaan. Aika harvoin innoissaan. Katseella ei ole lopputulemaan juurikaan vaikutusta, mutta hankinnan ajankohtaa saattaa pystyä pidentämään oikeantyyppisellä katseella - tunteja, päiviä ja ehkä jopa viikon pahimmassa tapauksessa. Kyseessä on oltava erittäin kallis suonenveto mikäli sitä pystyy venyttämään viikon.

Jotta saisitte käsityksen hieman suonenvetojen laajuudesta, voin luetella hieman statistiikkaa:

  • Olen omistanut yli 40 kulkuneuvoa (Autoa, mopoa, moottoripyörää)
  • Olen asunut yli 30 eri osoitteessa (mukaanlukien Espanja)
  • Eri työpaikkoja on ollut yhteensä 23. Pääosin IT alalta, mutta mukaan mahtuu myös kaupan alaa, yrittäjänä lisäravinnebusineksessä, pornokauppiaana sekä kermana kakun päällä 1 vuosi LVI oppisopimuksella putkifirmassa töissä. Menin myös hierontakouluun - jätin kesken. Tällä hetkellä valmistetaan maksuautomaatteja ja koen ihme kyllä edelleen viihtyväni tässä työssä. 
  • Olen harrastanut muunmuossa: Kitaran soittoa, basson soittoa, pianon soittoa, judoa, karatea, aikidoa, kick-boxingia, nyrkkeilyä, kraw magaa, jiu jitsua, koripalloa, voimistelua, käsipalloa, jalkapalloa, jääkiekkoa, rullakiekkoa, salibandyä, telinevoimistelua, yleisurheilua, lippupalloa, jenkkifutista, pesäpalloa, squashia, tennistä, padelia, sukellusta, tanssia (muistaakseni, mutta ei näy päälle), bleidausta, footbagia, lumilautailua, sulkapalloa, lenkkeilyä sekä kuntosalia. Haluan täsmentää, että näissä lajeissa olen ollut seurassa, saanut valmennusta tai käynyt säännöllisesti treenaamassa. En laskenut mukaan lajeja, joita olen kokeillut pihapeleinä tai kokeillut koulussa, kuten esimerkiksi hiihto, joka on aivan perseestä.
  • Hetken mielijohteen hankintoja voisi listata esimerkin omaisesti: quad kopteri, RC autot/lentokoneet/helikopterit, pelikonsolit, sähkötupakka, tietokoneet, VR lasit, kryptovaluuttojen louhintakoneisto, sormiskeitit, piano, ukulele, 3d tulostin, aktiivisuusrannekkeet (huom useat ja kalliit), kahviammattilaisen varusteet, työkaluja, mönkijä, avoauto, moottoripyörä, yms. Oli myös aika lähellä, etten myynyt tietokonettani ja ostanut tilalle ompelukonetta, jotta olisin voinut verhoilla veneeni, jota minulla ei vielä ollut.

Näistä suonenvedoista suurin osa on syönyt ainoastaan aikaa ja rahaa. Käteen on jäänyt paljon hyviä sekä huonoja muistoja, mutta myös pysyviä harrastuksia. Onneksi Vaimo on pysynyt jo 12 vuotta ja lapset 8 ja 12 vuotta - Näitä on vaikeampi vaihtaa 😉. Pysyviä harrastuksia on tarttunut: squash, kitara, sukellus, padel sekä datailu.

Viimeisin suonenveto

Se mistä tämä blogikin sai alkunsa oli viimeisin suonenveto jonka sain pari päivää sitten. Koska olen kohta 40-vuotias herrasmies, enkä vielä ole oikeastaan koskaan skeitannut, on nyt aika korjata tilanne. Tottakai minulla oli jo skeitti nuorena, mutta Turbo II merkkinen lastulevyn palanen oli liian arvaamaton ja vaarallinen, jotta sen päällä olisi uskaltanut seistä. Laskin sillä kyllä sujuvasti persmäkeä. Olen aina ihastellut kun ihmiset (yleensä 16 vuotiaat jolpit ja jolppiinat) rullailevat kasuaalisti pitkin teitä katukivien yli loikkien. Kaverini kyllä skedeilivät, mutta koska en pysynyt laudan päällä muutamaa sekunttia pidempään valitsin rullaluistimet. 2 Päivää sitten ajattelin, että kesällä minäkin heitän kasuaalisti ollien, joten nyt täytyy saada lauta... ...ja HETI! Onneksi tällä kertaa kaveriporukassa on sutjakkaasti skeittiä kuljettava Miikka, joka kasasi minulle laudan ja kiikutti sen kotiovelle asti. Saunottiin, katsottiin pari skedeleffaa ja nyt seison laudan päällä kirjoittamassa blogia suonenvedoista. 2 Päivää olen katsonut Youtubesta tutoriaaleja miten skeitataan ja huomenna hyppään ensimmäisen ollien. Olen siis jo lähes varma, että osaan skeitata. Yllättävää kyllä tästä suonenvedosta myös vaimoni on innoissaan. Hänelle on saatava kuulemma longboard tai meidän skedeejien kesken "lonkkari", jolla hän voi sivukaljut tuulessa hulmuten painella pitkin Fuengirolan rantakatua. Toivottavasti suonenvedot eivät ole kuitenkaan tarttuva sairaus sillä taloutemme ei kestä kahta huithaabelia. 

Hetken pohdin myös, että mitä ihmiset tuumaavat kun kohta 40 vuotias mies painelee hatarasti kiikkuvan laudan päällä kypärä päässä ja toppaukset ympäri valmiiksi kolottavia niveliä. Ei muo oikeestaan kyllä kiinnosta v####akaan mitä ne pohtii. Olen kuitenkin myös hieman ylpeä siitä, että uskallan käyttäytyä hieman lapsellisesti ja tehdä asioita jotka yleisen normin mukaan olisi syytä jättää tekemättä. Koen olevani edelleen sama ketterä gepardi kuin 20 vuotta sitten. Lääkärini on eri mieltä.

Taudin kuvaan kuuluu yleensä se, että tarvittavat varusteet ja oheistuotteet on saatava omaksi. Yleensä lainattu ei kelpaa. Halpa ei riitä, koska halvalla ei saa hyvää. Netistä ei voi tilata, koska toimitus kestää. Yleensä kuume helpottaa kun vetää ostohousut jalkaan ja painelee kauppaan. Vaihtoehtoisesti voi hieraista tyhjällä lompakolla otsaa jos vaikka kuume helpottaisi - Yleensä ei helpota. Jotta harrastus olisi miellyttävää ja ollie mahdollisimman helppo oppia, ei markettilauta kelpaa - Pakko saada paras!


Jatkossa kirjoittelen uusista suonenvedoista ja kokeiluista mitä tulee mieleen. Yritän myös pitää ajantasalla mitä näiden suonenvetojen kanssa käy tai miten edistyn esimerkiksi ollien harjoittelussa. Löydät aina samaan suonenvetoon liittyvät jutut tunnisteilla. Tämä suonenveto kulkee nimellä #skedejari. Teen vielä erillisen blogipostauksen kustannuksista, jota päivittelen aina kun pistän rahaa suonenvetoihini. En tohdi laittaa vanhoja suonenvetoja sinne, koska vaimolle saattaisi paljastua karu totuus kuinka paljon kaikki OIKEASTI on maksanut. Kustannukset löydät tunnisteella #massitmeni


Ihan sama mitä muut sanoo, minä skeittaan nyt!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia #karting

#Karting Kuinka paljon voi taas ärsyttää! Ollaan Rasmuksen kanssa keksitty uus harrastus ja nyt Kata hankaa vastaan. Ollaan pari vuotta asuttu  VM Kartin Centerin vieressä ja puolen vuoden sisällä oon vieny Rasmusta sinne ajamaan. Aluks Rasmus oli ehkä snadisti ujo, mutta kun oikein yllytti niin se sai kerättyä rohkeutta ja nyt se haluais sinne kokoajan. Ajokertoja takana ehkä 8 tällä hetkellä. Jokasella ajokerralla on aika parantunu, paitsi tänään. Tänään päästiin omiin enkkoihin, mutta aika ei parantunu, joten nyt pitää viedä treenit uudelle tasolle. Kata väittää, että kyseessä on kallis harrastus - höpö höpö. Ei se montaa tonnia maksa. Sitäpaitsi me ollaan jo puoli vuotta ajettu noilla vuokra-autoilla, eikä vieläkään oo ostettu omaa autoa joten oman kaluston hankkiminen alkaa olla jo hyvin harkittu päätös mun mittapuulla.
VM Karting Center Vantaa Lasten autoilla paras mahdollinen aika: 48,x sec Kilpakuskit (lapset) alle: 50 sec Rasmuksen paras aika tällä hetkellä: 56,3 sec Päivän …

Ollie osa1 #skedejari

OllieHeräsin, kävin aamupesulla ja hyppäsin laudan päälle. Pari päivää youtubesta ollien opetusvideoita katseltua koin oloni itsevarmaksi ja päättäväiseksi. Muutama kuivaharjoittelu ilman hyppyä ja koska mentaalipuoli on kunnossa ja mielessä selkeä kuva tulevasta suorituksesta päätin hieman oikaista ja siirtyä suoraan ensimmäiseen hyppy-yritykseeni - Huolimatta siitä, että Miikka käski olla harjoittelematta sisällä. Olen aika huono harjoittelemaan pitkäjänteisesti perusasioita koska heti pitää saada tulosta aikaiseksi. Polvet vähän koukkuun. Etu jalka laudan keskelle. Takajalan päkiä liipaisimelle. Totesin vierestä seuraavalle pojalleni, että "katsoppas tätä" ja ponnistin. OLLIE! Siinä me Rasmuksen kanssa oltiin huuli pyöreänä kun ensimmäinen yritys tuotti tulosta ja suoritus laskettiin nippa nappa hyväksytyksi! Aika kaukana se oli oikeasta olliesta, mutta ihan sama. Ensimmäinen askel on otettu.
Edellytykset edes tähän suoritukseen tuli Braille Skateboarding herrasmieheltä,…